luni, 23 decembrie 2013

Remi Vrignaud: Piata asigurarilor va creste usor in 2014. Este necesara o educatie financiara

Piata asigurarilor din Romania va avea un avans usor anul viitor, de pana la 5%, comparativ cu acest an. Chiar daca exista potential de dezvoltare in piata, este necesara o educatie in ceea ce priveste necesitatea unei asigurari, dar si o vedere pe termen lung si o competitie loiala, a declarat miercuri Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.
In 2014 piata nu va avea o crestere de doua cifre, insa este important sa fie un avans mai mare decat inflatia. Vorbim de o majorare moderata, corelata si cu PIB-ul. Asteptarile mele privind cresterea pietei sunt de 2-5%”, a spus Vrignaud, care este si presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Printre problemele din piata mentionate de Remi Vrignaud se numara pierderile de pe segmentul auto, care persista de 7-8 ani, competitia mai putin loiala pe asigurarile RCA, dar si interesul scazut pentru asigurarile de viata.
Allianz-Tiriac Asigurari va incheia acest an cu venituri in usoara crestere fata de rezultatul din 2012, cand au fost de 900,2 milioane de lei. De asemenea, compania se asteapta sa inregistreze profit net, dupa ce in urma cu un an pierderile insumau 42,7 milioane de lei.
"In primele noua luni ale acestui an, societatea a reusit sa inverseze trendul de scadere al rezultatului net. Practic, in perioada mentionata, profitul a crescut cu aproape 40%, iar veniturile din subscrieri au crescut usor, cu 1%. Rezultat arata o consolidare a activitatii. Vom incheia anul cu venituri similare celor din 2012, iar cresterea profitului net atinsa la 9 luni se va mentine pentru intregul an", a mentionat directorul companiei
 El a subliniat ca principalul obiectiv al managementului companiei este profitul.
Remi Vrignaud a mai spus ca rata daunei a scazut in acest an, ceea ce a contribuit la cresterea profitului.
Piata asigurarilor a avansat cu 5,56% anul trecut. Astfel, in anul 2012, primele brute subscrise, cumulate pentru cele doua categorii de asigurari – generale si de viata – au totalizat 8,256 miliarde de lei, nivel in crestere cu 5,56%, in termeni nominali.
Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile asiguratorilor s-au situat la 6,454 miliarde de lei, inregistrandu-se astfel o crestere nominala cu 6,09% fata de anul anterior. In portofoliul de asigurari generale, ponderea cea mai mare a fost detinuta de subscrierile pentru clasele de asigurari auto - Casco si RCA - si de cele pentru asigurarile de incendiu si alte calamitati naturale.
Asigurarile de viata au generat subscrieri de 1,802 miliarde de lei, nivel cu 3,69% mai mare fata de cel raportat in 2011.

La nivelul intregii piete de asigurari, rezultatul net al activitatii din anul 2012 a fost negativ, pierderea totala situandu-se la 321,586 milioane de lei, in scadere usoara fata de anul precedent.
In 2011, pierderea a fost de 325,866 milioane de lei.

Sursa: www.asiguratorul.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu