sâmbătă, 14 decembrie 2013

Ce taxe plateste romanul la stat pentru o masina - Din 2014, scumpirile vin in lant

Soferii din Romania sunt asaltati de taxe din toate partile, iar decizia recenta a Guvernului de a mari acciza la carburanti va pune o presiune si mai mare pe finantele lor. Pe de alta parte, firmele de transport avertizeaza ca aceste costuri suplimentare vor provoca falimente.

In prezent, o persoana care decide sa isi cumpere o masina plateste intr-un an nu mai putin de 5 taxe si impozite importante, practic pe acelasi bun, la care se adauga alte costuri aditionale.

Ziare.com a luat exemplul concret al unui bucurestean care isi achizitioneaza in acest an o Dacia Duster, model din 2012, norma de poluare Euro 5, cu o capacitate cilindrica de 1.461 cmc. In pretul de 10.900 de euro (47.960 lei) este inclusa si TVA de 24%. De asemenea, la achizitie, proprietarul trebuie sa achite timbrul de mediu, in valoare de 119 euro (523 lei).

La acestea se adauga impozitul anual in valoare de 67,8 lei, acciza si TVA incluse in pretul benzinei si motorinei, la fiecare alimentare.

In plus, el este obligat sa incheie si o polita de raspundere civila auto (RCA). Cea pe 12 luni incepe de la 400 lei, iar in cazul in care vrea o asigurare de tip CASCO, atunci trebuie sa scoata din buzunar cel putin 431 euro (1.900 lei).

De asemenea, daca vrea sa circule pe drumurile nationale, soferul dat ca exemplu trebuie sa achite rovinieta, iar pretul ei variaza intre 3 si 28 de euro (13 si 124 lei), in functie de perioada pe care se incheie.
Sursa: www.ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu