vineri, 13 decembrie 2013

AXA isi vinde operatiunile din Romania

AXA a anuntat oficial incheierea unui acord privind vanzarea companiei de asigurari de viata pe care o detine in Romania catre ASTRA Asigurari. De asemenea, grupul francez a anuntat iesirea de pe piata din Romania.

Cele doua parti au convenit sa nu dezvaluie termenii si conditiile tranzactiei.

Operatiunea este supusa obtinerii abrobarilor din partea autoritatilor competente, inclusiv cele de reglementare.

AXA a intrat in Romania prin achizitia unei companii de asigurari de viata de talie mica, OMNIASIG Life, detinuta de VIENNA Insurance Group. Tranzactia a fost finalizata la jumatatea lui 2010. Ulterior, conducerea companiei a fost incredintata Violetei CIUREL, unul dintre cei mai cunoscuti si respectati executivi din piata de profil. Oficial, operatiunile AXA in tara noastra au fost lansate in mai 2011, prin anuntarea unor obiective ridicate, printre care patrundere in top trei asiguratori de viata dupa volumul de new business.

Cei trei ani de zile de activitate pe piata din Romania, au reprezentat pentru francezii de la AXA Asigurari majorarea volumului de prime brute subscrise de la 4,8 mil. EUR (anul 2010), pana la circa 5,9 mil. EUR (anul 2011), respectiv 7,3 mil. EUR (finalul anului 2012), arata datele statistice diponibile pe INSURANCE Profile Interactiv. Totusi, aceasta majorare de peste 50% a subscrierilor in doar trei ani de activitate, nu a ajutat compania sa acceada intre primii 10 jucatori din piata de asigurari de viata din Romania. In acelasi tip, pentru cei trei ani de activitate mai sus mentionati, AXA Life Insurance nu a incheiat niciodata anul pe profit, potrivit publicate de autoritatea de supraveghere. Astfel, pierderile raportate de societate s-au majorat la finalul anului 2010 (26,6 mil. lei sau 6,4 mil. EUR), pana la 39,5 mil. lei / 9,4 mil. EUR - in 2011, respectiv 43,8 mil. lei sau 9,9 mil. EUR la finalul lunii decembrie 2012.

Cele mai recente date financiare indica pentru perioada ianuarie-septembrie a.c., un volum de prime brute subscrise de circa 5,3 mil. EUR si un numar total de contracte aflate in derulare de 38.168 (date UNSAR). Portofoliul de prime brute subscrise al asiguratorului a fost format in principal din asigurari de viata "traditionale" (75,4%), respectiv 7% - asigurari de tip unit-linked, Restul portofoliului revenind politelor de casatorie/nastere, sanatate sau accidente si boala.

AXA este, dupa AVIVA si EUREKO, al treilea mare jucator care paraseste piata asigurarilor de viata din Romania.
Sursa: www.1asig.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu