marți, 17 decembrie 2013

ALLIANZ investeste 395 mil. EUR in cinci centre comerciale din Franta

Liderul pietei de asigurari europene, grupul german ALLIANZ, a convenit sa cumpere o participatie in valoare de 395 mil. EUR, in cadrul a cinci centre comerciale din Franta, detinute de dezvoltatorul ALTAREA Cogedim cu sediul la Paris.

In urma acestei tranzactii, ALLIANZ va deveni proprietarul a 49% din centrele comerciale localizate in Paris, Toulouse, Gennevilliers si Toulon. In acelasi timp, ALTAREA Cogedim va continua sa gestioneze proprietatile, care sunt evaluate la mai mult de 800 mil. EUR, potrivit unui comunicat emis de catre ALLIANZ.

"Aceasta tranzactie reprezinta cea mai importanta investitie facuta in Europa in acest an", a declarat Olivier PIANI, CEO, ALLIANZ Real Estate. Portofoliul companiei "ilustreaza profilul activelor pe care le cautam si consolideaza expunerea in domeniul imobiliar din Franta".

Asiguratorii si fondurile de pensii au inceput sa cumpere proprietati comerciale europene ca alternativa la alte tipuri de plasamente financiare, afectate in prezent de rate foarte scazute ale dobanzilor.

In acest an, grupul ALLIANZ a mai cumparat participatii in cladiri de birouri din Italia, un zgaraie-nori in Frankfurt si un centru commercial in Polonia.

Sursa: www.insuranceprofile.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu